Rabu, 6 November 2013

memory yg indah adalah sahabat..(hnya untk dia')

aku x thu bagai mana rasa nya untk meluahkn rasa hati yg membuatkn aku ingin terus melindungi diri mu..
 segala memory yg aku doakn untuk hilang telah kembali.. 
mungkin ini ujian dri allah untk aku mencintai dirimu kembali.. 
ataupon mungkin semua ini takdir yg akan mngubah diri ini untk sesuatu yg mistery ... 
sejarah yg ditakdir kan untuk kembali bukn la satu perasaan yg mnenipu tetapi perasaan yg diberi oleh allah.. 
 mungkin ada susuatu yg mistery tentang hari esok yg tiada siapa yg thu. 
 karna iya sejarah yg mistery..
 aku thu ini mungkin telah terjadi tetapi..tidak mungkin kasih syg yg wujud akan menipu.. 
hati boleh berubah.. tetapi memory yg indah dalam hidup xkn pernh hilan walaupon iya kita buang dgn benci..
memory itu akan kembali mungkin akan membuatkn kegembiraan ataupon  
jalan yg allah mahu untk segala apa yg telah dituliskan didalam takdir manusia.. 
memory yg indah bersama diri-nya susah untk hilang walaupon hingga saat diri ini mati..
 mungkin suatu hari nnti memory itu akan menjadi cerita bualan anak cucu iya tetap sejarah yg xkn hilang..
karna memory yg indah itu sahabat dan iya tanda jujur nya senyuman  
diwaktu pertama kali aku mencintai diri mu... 

 aku masih mencintai diri mu..
 dan akan menggu diri mu.. 
janji blh di ungkir tetapi..
 kejujuran xpernh mati..

Isnin, 4 November 2013

klau boleh aku nk jadi bintang untuk untk temani bulan..
 klau boleh aku nk jdi bulan untk terangkn malam yg gelap.. 
klau boleh aku nk jdi gelap  untuk menjdi bayang2 kau.. 
sbb bila aku jdi bayang2 kau aku dpt melihat org yg mngata kau dri blkng agar kau xkn disakiti.. 
kalau blh aku nak jdi sakit tu supaya kau boleh merasa bahagia tanpa merasa disakiti and hidup gembira.. 
klau boleh aku nk jdi hidup gembira kau sbb dpt tgk kau snyum dan bahagia.. 
klau boleh aku nk jdi org yg bahagiakan kau tpi tu mungkin x sbb kau dh berpunya ... 
tapi klau boleh aku nk melindungi kau dri manusia yg akan sakitkn kau.. sbb tu lah tugas aku walaupon aku akan cintai kau sampai akhir hayat aku..  
 
mcm lgu simple plan (welcome to my life) 
try dgr and kau fhm niat aku :') 
tpi kau bukn milik aku..
 aku slalu mendoakan diri kau agar kau bahagia  
walaupon aku derita.. :')
 tuhan kuat kn la aku.. karna  
aku masih mencintainya..
 aku inginkn diri mu.
 

moment is love

sejarah tu benda yg paling best .. bila kita kaji iya akan makin susah and menarik... 
bnyk mistery yg tersembunyi and secara pelahan2 akan dihuraikn dan disimpan... 
ibarat cinta :) kasih yg dulu hilang x berarti akan terus hilang.. mungkin iya akan kembali suatu hari nnti,, 
sebagai mana kembali nya awan diatas langit selepas hilang menurun kan hujan..
 bergitula kisah aku dan seorg wanita yg  aku pernh cintai ..
 aku ingt perasaan tu akan hilang selepas ditgglkn ..
diatas sbb mulut org yg mcm ponggong ayam.. 
hehehe..
 tpi akhirnya rasa tu dtg kembali merasuk hati ku.. walaupon aku thu wanita itu telah memiliki kasih syg yg bru.. tpi aku ttp tabah menggu untk membahagiakn dia ketika dia bersedih..
 mungkin tu tugas seorg lelaki yg berani untk tersakiti.. 
tpi yg penting kasih syg yg aku rasa ini muncul sebagai mana aku mnyayanginya buat kali pertama 
seandai nya nyawa ku diperlihara oleh allah aku mohon agar aku dpt terus mencintainya  
sampai akhir hayat aku..
 aminn :')  
thanx sbb knlkn aku pada mama  
sbb kau aku dpt seorg mama yg hargai aku 
aku syg kau 
 thanx sgt2 klau bukn kau aku mesti x merasa kasih syg tu...
 aku cinta kan kau..

thanx mama :")

thanx :') mama selalu isi tempt kosng dlm hidup zul ... 
mama anggp zul sebagai anak..  
mama xpernh nk pandang zul mcm org yg x elok.. 
klau bukn sbb zul kenl anak mama dulu mungkin kita x kenal kot.. hahaha :'D
 thanx sgt2 mama  <3

Sabtu, 1 September 2012

bila aku pejamkan mata aku... 
aku seolah2 dihantui perasaan yg aku pon xthu perasaan ape?? 
aku x thu lah sejak aku bnggun dri tdr 25.8,2012.. 
mimpi tu seolah2 buat aku terjaga dari sesuatu yg penting.. 
aku thu mencintai dan dicintai ade lah sesuatu yg berbeza.. 
aku sedar hati seseorg mmng susah untk difahami tpi..,,
bila kita memberikan dia harapan dan percaya kan dia 
aku yakin hati yg susah diramal tu akan terbuka dan senang untk difahami 
............... 
sebnrnya mimpi tu tentang perasaan aku yg keliru tentang hidup dah mati... 
aku mintak maaf klau ade buat salah and silap pada korang or sape2 yg 
terasa dgn aku masa dulu2.. :') 
assalammualaikum...

Khamis, 14 Jun 2012

hancur hancur... 
hati ku hancur kerana terus mencintai 
andai doa ku dimakbul kan aku mohon  
agar segala ingatan ku hilang 
dan aku harap ingatan tu xkan kembali,,,  
biar ia ditelan selamanya 
oleh kegelapan  
<\3  
k nnti sambung err =,=''